Hayallerim, Delorean ve Sen: Wreck-It Ralph

20 Aralık 2012

Wreck-It Ralph


Wreck-It Ralph büyülü bir animasyon. Minyatür şeylere hayranlık besleyen, televizyonun içinde minik insanların bizim eğlencemiz için şovlar düzenlediğine inanan ve pek büyüsüz dünyanın gebe olabileceği fantastik varlıklara gönül verenler için çok daha eğlenceli olduğu kesin.


Bir atari salonundaki 8-bitlik Fix-It Felix oyununun kötü kahramanı Ralph son zamanlarda kendini kötü ve mutsuz hissetmektedir. Onun oyununun içindeki diğer herkes güzel ve şık apartmalarında mutlu mesut yaşar, her mesai saatinin bitimi partiler düzenlerken Ralph çöplükte tek başına yaşamaktadır. Ralph, Felix'in aldığı kahraman madalyalarını içten içe kıskanır. Kendi madalyasına sahip olmak ve kötü adam olmaktan kurtulmak için atari salonundaki başka bir oyuna katılır. Kendi macerasında ilerlerken bir araba yarışı programında arızalı karakter Vanellope ile tanışır.
Ralph'i John C. Reilly, Vanellope'yi ise usta komedyen Sarah Silvermann seslendiriyor. Yönetmen koltuğunda karşımıza çıkan Rich Moore'ın ilk uzun metraj filmi bu; ama kendisi animasyona yabancı bir isim değil. Futurama'nın ve The Simpsons'ın birçok bölümünü yönetmiş Moore.
Wreck-It Ralph kesinlikle eğlenceli bir seyirlik. Ayrıca bilgisayar ve atari oyunları meraklılarını memnun edecek referans ve göndermelerle dolu -araba yarışı oyunu Sugar Rush'taki şekerleme ve tatlılar da cabası-.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder