Hayallerim, Delorean ve Sen: Silver Linings Playbook

19 Ocak 2013

Silver Linings Playbook


Silver Linings Playbook (Umut Işığım) eğlenceli bir tür salatası. An geliyor yolu kara mizaha kayacak gibi olurken, romantik komedi kavşağına sapıyor aniden. Dramı da eksik değil. İzleyicinin üzerinde karmaşık izlenimler yaratıyor kısacası. Böylesi çeşitlilik az biraz bize gündelik hayatlarımızdaki ani ton değişikliklerini hatırlatıyor, bu da seyirci olarak filmi sevmemize katkı sağlıyor; ama bir bütün olarak Silver Linings Playbook'un başarı potansiyelini düşürüyor. Gene de film kalplere hitap etmeyi başarıyor ve kendini sevdirmeyi başaran samimi bir iş olarak duruyor yönetmeni David O. Russell'ın filmografisinde.

Pat (Bradley Cooper) ve Tiffany (Jennifer Lawrence) uyumsuzlukları ve geçmiş trajedileri ile başa çıkmaya çalışırken tanışıyorlar ve kötü durumlarından iyi bir şeyler doğurma arzusu ile yanıp tutuşuyorlar. Filmin kısa bir özetini yazacak olursam, bu özetin her yönden eksik kalacağına emin olduğumdan iki uygunsuzun birbirlerinde huzuru, umut ışığını  aramaları ile ilgili bir film deyip kapatıyorum cümleyi. Yardımcı karakterlerin de filme renk kattığını belirtmekte fayda var.
Keyifli bir seyirlik, Jennifer Lawrence'a bir Altın Küre kazandıran performansı  ve Robert De Niro için izlenilesi. Tabi filmin Oscar'da En İyi Film Oscar'ı için yarışacak olması da artı puan.

Dipnot: Bradley Cooper'ın, onu ciddi aktörler kulübüne sokacak gibi görünen Pat performansı göz dolduruyor.
Pat'in anne ve babası rolünde Jackie Weaver ve Robert De Niro



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder