Hayallerim, Delorean ve Sen: Casanova

25 Mayıs 2013

Casanova


BBC’nin 2005 yapımı mini dizisi Casanova’da çapkın baş karakterin gençliğini David Tennant, yaşlılığını da usta oyuncu Peter O’Toole canlandırıyor.  Dizi üç bölümden oluşuyor ve her bölümün senaryosu  Doctor Who’nun eski baş yazarı Russell T. Davies’ın imzasını taşıyor.  Dizinin Amerikan yapımı, başrolünde Heath Ledger’ın oynadığı Casanova filmi ile aynı yılda seyirciyle buluşması tesadüf mü yoksa Casanova’nın 280. doğum yılını kutlama amacı mı güdülmüş emin değilim; fakat Tennant’ın Casanova’sı benim favorim.
Dizinin vaat ettiği hiçbir yenilik olmamasına rağmen dizi, eğlenceli ve dinamik bir seyirlik kesinlikle. Davies’ın Casanova’sı dolandırıcılığı ve çapkınlığı ile ünlenmiş Giacomo Casanova’yı bilindik şekilde resmederken aynı zamanda zeki detaylarla süslüyor ve karşımıza hikâyesini izlemesi oldukça keyifli, eksantrik bir adam çıkıyor. Genç Casanova’nın maceralarını Yaşlı Casanova’nın ağzından dinliyormuşuz gibi kurgulanan dizinin bir diğer cevheri de Rose Byrne. Yaşlı Casanova’nın kütüphaneci olarak çalıştığı yerin hizmetçi kızlarından Edith’e hayat veriyor Byrne. Edith Yaşlı, Casanova’nın hikâyesinin dinleyicisi dizide.

David Tennant’ın performansı fevkalade. Casanova ayrıca Davies ve Tennant’ın Doctor Who’dan hemen önce beraber çalıştıkları proje. Davies’ın,  Tennant’a Doktor’u oynaması teklifi ile gitmesinde oyuncunun Casanova performansının büyük yeri olduğu söylentileri var. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder