Hayallerim, Delorean ve Sen: Now You See Me

15 Eylül 2013

Now You See Me

Now You See Me, fragmanıyla ilgimi çekmişti. Sihirbazlar oldum olası zayıf noktalarımdan olmuştur. Eh, doğal olarak listeye eklendi film. Geçenlerde izlediğimde ise film bitiminde kızgındım yönetmene ve yazarlara. Neden mi?
Dört sihirbaz, sihir gösterileri esnasında bir bankayı soyuyorlar. Bunun üstüne peşlerine ajanlar takılıyor ve kedi-fare kovalamacası başlıyor.
Film sihir şovlarının görselliği, aksiyon sahnelerinin hızı ve filme dağılmış diğer efektleri ile kendini rahatça izlettiriyor. Oyuncu kadrosu da oldukça dikkat çekici. Kendilerine Four Horsemen diyen sihirbazlar grubunun her bir üyesinin belli karizmaları da mevcut. Woody Harrelson'un karakteri McKinney bu dörtlü arasında en dikkat çekeni ve sempatiği. Karakterlerin aktörleri ile tekleşmeleri fenomeni Harrelson'un birçok performansında mevcut. Dörtlünün geri kalanını Isla Fisher, Jesse Eisenberg ve Dave Franco -James Franco'nun yan rollerde oynamaktan kurtulamayacak gibi görünen kardeşi- canlandırıyor. Daha önce Mark Zuckerberg performansı ile çenebaz ve tam olarak sempatik diyemeyeceğimiz bir çeşit anti-kahramanı başarıyla canladırmış Eisenberg, gene çenebaz, kendini beğenmiş ve kontrol manyağı bir karakterle karşımızda. Fisher ise ekipteki kadın eksikliğini gidersin diye yerleştirilmiş gibi duruyor açık açık. Sihir dünyası da erkeklerin dünyası. Bu başka yazılara ait bir tartışma konusu. Gene de yakın zamana ait bir benzerlikten bahsetmemek olmaz: Steve Carrell'in son filmlerinden The Incredible Burt Wonderstone'daki (2013) -gene sihirbazlar etrafında dönen bir film- testosteron fazlalığını gidermek ve başrol için romantik macera yaratmak amacıyla kadrodaki yerini almış gibi görünen Olivia Wilde'ın kaderi de Isla Fisher'ınki ile aynı. Filmde ayrıca Morgan Freeman'ı -bu sefer babacan olmaktan uzak bir rolde-, Mark Ruffalo'yu -FBI Ajanı-, Michael Caine ve Mélanie Laurent'i bulacaksınız.
Yönetmen Louis Leterrier'in filmografisindeki beş film zaten kendisine karşı pek bir heyecan yaratmıyor. Now You See Me'de de yeni şeyler bulmak mümkün değil; ama vakit geçirmek için eğlenceli bir tadımlık. En sinir bozucu kısmı filmin sonu. Bu kadar zorlama bir son filme çok zarar veriyor. Başta belirttiğim kızgınlığın merkezinde bu bitiş yatıyor. Hiç olmamış.
Kesinlikle izleyin diyemeyeceğim Now You See Me için. Eğlencesine bir göz atın. Sihir meraklısıysanız, izlerken zevk almanız garanti.

Dipnot: Filmin devamının çekileceği duyurulmuş.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder