Hayallerim, Delorean ve Sen: Avokado IV

10 Ocak 2014

Avokado IV


Avokado serisi, heyecanla başladığım ama bir türlü istediğim yoğunlukta, içerikte ve sıklıkta yayınlayamadığım için her düşündüğümde bir pişmanlık hissiyle beraber geliyor. 2014'te daha çok Avokado yazmaya çalışacağım! Yeni seneye gireli bir hafta oluyor; fakat geç de olsa hepinize güzel bir yeni yıl diliyorum! Merhaba 2014. Seninle kaynaşmaya, günlerini doldurmaya ve yeni anılar yaratmaya hazırım.


Avokado 1: Game of Thrones'un dördüncü sezonu Nisan'da yayınlanacak. Tarihi ne kadar kesinleşti bilmiyorum; ama şimdilik 6 Nisan'ı işaretleyin takvimlerinizde. 


Avokado 2: Ünlü fotoğrafçı Michel Comte'un 1990'lardan 2000'li yılların başlarına kadar çektiği ünlü simaların portrelerinden oluşan sergisi Fame'i 25 Ocak'a kadar Karaköy'deki Elipsis Galeri'de gezebilirsiniz. Minik bir sergi Fame; ama hoşunuza gidecek kareler bulacağınızı düşünüyorum. Sergiden önce veya sonra aynı sokakta yer alan (Hacı Tahsin Sk.) sevimli Dem çay evinde çay içmeyi de ihmal etmeyin.

Avokado 3: Sonunda Yiğit Sertdemir'in eski oyunlarından Öldün, Duydun mu?'yu izleme şansını yakalayabildim. Oyunun açılışından sonraki 10 dakika boyunca bu oyunu sevmeyeceğimi düşünürken, o ilk dakikalardan sonra sürekli artan bir zevkle izledim Öldün, Duydun mu?'yu. Birçok konuya dokunan, zaman zaman güldüren, arada da ağlatan -tiyatronun ünlü ağlayan ve gülen maskelerine selam verircesine-  bu tek perde oyunu izleyin derim. Kumbaracı50'nin Ocak programında, ayın sonlarına doğru üç kez daha sergilenecek Öldün, Duydun mu?.

Avokado 4: Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 1961 yılında yayımlanan ünlü, müthiş satirik romanı Saatleri Ayarlama Enstitüsü İngilizce'ye çevrildi ve Penguin Classics'ten okuyuculara sunuldu. Türk edebiyatının en güzellerinden birinin böylece yabancı okuyucularla da paylaşılacak olması büyük mutluluk.
Comte'un objektifinden Uma Thurman

Michel Comte'un Elipsis Galeri'deki Fame sergisinden

Dem'deki elmalı çaylardan


*Fotoğraflar bana aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder